JAPON KURUÜZÜM AĞACI; Rhamnaceae ailesinden, Çin ve Japonya'ya özgü, ağaç formlu bir meyve ağacıdır. Bitki yaprak döker. Doğal çevresinde 10 ile 30 m arasında boy yapar. Dallar kahverengiden siyaha hatta mor renkli de olabilir. Haziran aylarında küçük krem renkli ve hermafrodit çiçekler kümeler halinde açar. Daha sonra yenilebilir, lezzetli kuru üzüm tadında meyveler oluşur. Meyveler aynı zamanda hoş kokuludur ve şarabı bile yapılır. Kerestesi serttir ve ince mobilya işlerinde kullanılır.
TOPRAK: Bitki Orijininde nehir kenarlarında yetişir. Öyleyse suyu seven bir bitkidir. Karışımınız suyu süzen ancak devamlı nemli kalabilen yapıda olmalıdır. PH; 6 civarı uygundur.
İKLİM: Fidanlar genç iken -15 C'ye dayanabilirken, yaşlanınca -25 C'ye kadar dayanır. Bu nedenle yurdumuzun her bölgesinde sulak yerlerde yetişebilir. Pozisyon soğuk bölgelerde tam güneşli alanlar olmalıdır. Sıcak bölgelerde serin, nemli, kısmi gölgeli alanlar uygundur.
SULAMA: Hovenia bitkisi suyu seven ve su kenarlarında yetişen bir bitkidir. Bitkinizin suyunu eksik etmeyin, gerekirse damlama tertibatı yapın. Sürekli nemli ortam oluşturun.
GÜBRELEME: Fenni olarak değil de organik kompostun dibine serilmesiyle beslenmelidir. Bitkinin parçaları balın yerine kullanılmaktadır. Fenni gübre kullanmayınız.
BUDAMA: İleri yaşlarda şekilsiz, cılız, verimsiz dallar çıkarılır. Genç iken müdahale etmeyiniz. Budama işi sonbaharda yapılır.
Fidanlar tohumdan olup kendi üretimimizdir. Saksılı, sağlıklı, genç fidanlardır. Gelişmeleri çok çabuk gerçekleşir.
SON RESİM SİZE GELECEK MUHTEMEL FİDANLARI TEMSİL EDER