ALPİNİA ZERUMPET (Kabuklu zencefil) Zingiberaceae ailesinden, Doğu Asya'ya özgü, otsu gövdeli, çok yıllık ve yoğun tarçın kokulu bir bitkidir. Yapraklar mızrak gibi 20 cm ve üzeri boyda gövdeden çıkan zibek 1,80 m'den 2,40 m boya kadar ulaşmaktadır. Bitki rizomlar yaar ve üretimde bu rizomlar bölünerek çoğaltılır. Genelde ülkemizde saksılarda yetiştirilmektedir. Çiçekler deniz kabuğu gibi boğazları pembe-sarı, mumlu, kokuludur.
TOPRAK: Besince zengin, klasman torfu+ cüruf+humus katkılı karışım olabilir. Ayrıca suyun akıp gitmesi gerekmektedir. Saksıda yetiştirilecekse 24x22 saksılar uygundur.
İKLİM: Bitki soğuklara dayanıksızdır, kışın örtü altına alınmalıdır. Ancak kökler -6 C'ye kadar dayanır. Hiç değilse kökleri saman, talaş veya ağaç kabuğu ile örtmelisiniz. Pozisyon tam güneş, yakıcı öğle sıcağında korunaklı yerde tutun.
SULAMA: Alpinia susuzluğa gelmez, yapraklar hemen renk atar, o nedenle yaz aylarında sulamaya dikkat ediniz.
GÜBRELEME: Kabuklu zencefilinizi 8-9 aylık pro-granül gübre ile yılda 2 iki defa besleyiniz. Her seferinde bir tatlı kaşığı yeterli olacaktır.
BUDAMA: Eğer yapraklarından tarçın tozu elde etmek istiyorsanız yaprakları kırpınız ve kurutup döverek tarçın yerine kullanabilirsiniz.
Fidanlar yerli olup, tedarik ürünlerdir. Size 22 lik saksıda bol formlu ve çoklu sürgünlü olarak gelirler.
SON RESİM SİZE GELECEK MUHTEMEL FİDANLARI TEMSİL EDER