KAFKAS GÜLÜ (DAPHNE ODORATA), Thymelaceae ailesinden olup yaprak dökmeyen ve inanılmaz kokulu çiçeklere sahip bu bitki Doğu Asya'ya özgüdür. Ocak ayında başlayan tomurcuklanma şubat ortasına kadar açık kalan pembe-beyaz, toplu çiçeklerle devam eder. Kafkas gülü 1,5 m'ye kadar boy yapar. Büyütülmesi yıl ve yıllar aldığından zahmetli bir bitkidir ve değeri de bu yüzden fazladır. Saksılara uygun olduğundan ister ev içi ister dışarıda, serin bir ortamda yetiştirilebilir.
TOPRAK: Çok iyi su süzen drenajlı, biraz kireçli, humus bakımından zengin bir karışım hazırlanıp o karışıma dikilir. PH, 7 civarı yani nötr olmalıdır.
İKLİM: Kafkas gülü -10 C'ye kadar dayanır. Pozisyon olarak serin iklim bitkisi olduğundan yaz, kış mutlaka serin ve sert rüzgarsız yere koyunuz. Serin böogelerde tam güneşe diğer bölgelerde kısmi gölgeye yerleştiriniz. Yerini değiştirmeyiniz, tepki gösterir.
SULAMA: En önemli konu. Su ılık, temiz kuyu suyu olmalıdır. Dibinde asla su birikmemelidir. Yoksa kökler derhal mantara yakalanır.
GÜBRELEME: Kafkas gülü fenni olarak 8-9 aylık pro-granül gübre ile yılda iki kez ve her saksıya bir tatlı kaşığına yakın oranda gübrelenir. Eğer yoksa iyi yanmış inek gübresi ile de beslenebilir. Besin ihtiyacı yüksektir. Bunlara ilave kemik unu bir çay kaşığı oranda yılda 2-3 kez verilmelidir.
BUDAMA: Bitki budamaya gelmez, sadece sivrilen obur dal varsa kırpılır. Ya da verimsiz, hastalıklı dallar da çıkarılmalıdır.
Fidanlarımız ithal, sağlıklı, formlu, saksılı ve çiçek açar durumdadır.
SON RESİM SİZE GELECEK MUHTEMEL FİDANLARI TEMSİL EDER