OSMANTHUS BURKWODİİ; Oleaceae ailesinden olup Doğu Asya kökenlidir. Yaprak dökmeyen bu çalının çiçekleri ilkbaharda açar ve parfüm kokuludur. Bitki 1,5-2,5 m arasında boy yapar ve tam boya ulaşması uzun zaman alır. Bu nedenledir ki bitkinin üretilmesi ve satışa hazırlanması zahmetli olduğundan ederi de yüksektir. Yapraklar 2,5 cm veya daha küçük ebatlarda ve yeşil renktedir. Çiçekler salkım halde, beyaz ve yaprak arasından doğarlar.
TOPRAK: Humus ve bahçe toprağı karışımı en iyi tercihtir. PH; 6-7-8 olabilir. Toprağın iyi su geçirmesi şarttır.
İKLİM: Osmantuslar soğuğa oldukça dayanıklıdır (-15 C) bu nedenle yurdun bir çok yerinde dış mekanlarda yetiştirmeye müsaittir. Saksıya da uyum sağlar. Pozisyon tam güneşli ortamdır. Sıcak bölgelerde tam gölge ve serin yer seçilmelidir.
SULAMA: Bitki kuraklığa nispeten dayanıklıdır. Ancak iyi çiçeklenme bakımı tam olan fidandan olur. Bu nedenle yazın haftada 2-3 sulanmalıdır, kışın ise pek gerekmez. Dibi nemli kalsa yeterlidir.
GÜBRELEME: İyi yanmış inek gübresinden şubat ve eylül aylarında doğrudan dibine sermek suretiyle mutlaka besleyiniz.
BUDAMA: Çiçekler yaşlı dallarda oluşur. Yani budama pek gerekmez. Zaten bitki karakter gereği orantılı büyümektedir. Varsa kuru ve verimsiz dalları çıkarınız.
Fidanlarımız Fransa'dan ithal, sağlıklı, saksılı ve çiçek açar durumdadır. Daldan üretim bitkilerdir.
SON RESİM SİZE GELECEK MUHTEMEL FİDANLARI TEMSİL EDER