CİNNAMOMUM ZEYLANİCUM (GERÇEK TARÇIN AĞACI) Lauraceae ailesinden olup Sri Lanka menşeili bir baharat ağacıdır. Evlerimizde sıkça kullandığımız tarçın tozu bu ağacın kabuklarından elde edilir. Bitki doğal yerinde 10-15 m kadar, bizde saksıda olmak kaydıyla 2-3 m kadar büyüyebilir. Herdem yeşil bitkidir. Yeni yapraklar kızıl bir renkle gelir olgunlaşınca koyu yeşile döner. Meyveler tıpkı defne tohumu gibidir. Bu nadir bulunan bitkiyi kullanımınıza sunduk. Kullanım için önce kabuk soyulur ve ardında kabuk altında bulunan 2. tabaka soyularak gölgede rulo yapılarak kurutulur. dövülerek mutfakta kullanıma hazır olur.
TOPRAK: İyi su süzen, organik maddece zengin bahçe toprağı karışımına dikebilirsiniz. PH; 5-7 aralığında ve asidik olmalıdır.
İKLİM: Bitki soğuklara karşı hassastır. Don olacak gecelerde veya günlerde bitkinizi iç mekana alınız. Olgun ağaçlarnı nispeten (0 C) soğuklara dayanabildiği belirtilmiştir.
SULAMA: Tarçın ağacı, bitki istedikçe sulanmalıdır. Aşırı sulama bitkiyi bozar. Kökler zarar görebilir. Ayrıca dibinde ve saksıda su kalmamalıdır.
GÜBRELEME: Bitkinize yılda iki defa 6 aylık periyotta yavaş salınımlı pro-granül gübre veriniz. Ayrıca marttan eylüle kadar gelişme dönemini hızlandırmak adına aylık olarak 15-15-15+ME NPK gübreden bir çay kaşığı ölçüsünde uygulayabilirsiniz. Her ay magnezyum sülfat ve demir sülfat da atabilirseniz daha güzel gelişir.
BUDAMA: Budama uygulanamaz.
Fidanlar, Tayland'dan ithaldir. Saksılı ve gayet sağlıklıdır. Başka yerde bulamayacağınız bir bitkidir.
SON RESİM SİZE GELECEK MUHTEMEL FİDANLARI TEMSİL EDER