YABAN MERSİNİ, Ericaceae familyasından olup, Kuzey yarımküreye adapte olan çalı formlu bir meyvedir. Bitki doğal alanlarında 4 m boya kadar ulaşmaktadır. Yaprak döker. Yapraklar yeşil, sonbaharda kızıla bürünür. Dallar yeşil, sonbaharda kızıla bürünür. Çiçekler salkım halinnde, çan şekilli, beyaz renktedir. Meyveler yeşil, olgunlaşınca küllü mavi renk alır. Yaban mersini son yıllarda önemli bir kültür bitkisi olarak yetiştirilmektedir. Özellikle Karadeniz yöresinde ekonomik değeri yüksek bahçeler kurulmaktadır.
TOPRAK: Likapa toprağı önemli bir unsurdur. PH; 3,8-5,5 düzeyinde ve oldukça asidik toprak ister. Bunun için ormandan toplacak bitki çürükleri ve dereden alınacak ince kum karışımı ideal bir toprak olacaktır.
İKLİM: Yaban mersini -12 C'ye kadar dayanır. Ancak ılıman iklime adapte olabilir. Pozisyon olarak tam güneşlii alanlar en uygundur. Bitkiyi kuzey rüzgarından korunaklı yerlere dikmenizde fayda vardır.
SULAMA: Bitki özellikle yaz aylarında suya fazla ihtiyaç duyar. Yerelinde zaten sürekli nemli toprakta yaşamaktadır. Kışın gerek yoktur. Eğer sıcak iklim bölgesinde yaşıyorsanız, sabah güneş gören fakat öğleden sonra görmeyen yarı güneşli yerlere dikmenizde fayda vardır. Nmliliği bu şekilde sağlayabilirsiniz.
GÜBRELEME: Bitkinize marttan itibaren her ay bir tatlı kaşığına kadar 15-15-15+ME NPK dengeli gübre ile yaprak dökümüne kadar besleyebilirsiniz. Ayrıca her yıl diplerine humus takviyesi gerekebilir.
BUDAMA: Bitki budamaya iyi cevap verir. Yeni sürgünler bolca çiçekle ve meyveyle gelecektir.
Fidanlar tedarik ürün olup, ismine doğru BLUECROPP cinsidir. Gayet sağlıklı, formlu, boylu, meyve verir durumdadır.
SON RESİM SİZE GELECEK MUHTEMEL FİDANLARI TEMSİL EDER